mannetje en vrouwtje op toiletdeuren met led verlichting

Welke lamp in het toilet?

Het is niet de eerste ruimte waar je aan denkt als je nieuwe verlichting gaat aanschaffen, maar het is toch wel erg handig als het toilet goede verlichting heeft. Er zijn verschillende opties als het om verlichten van de toiletruimte gaat.

In deze blog komen de volgende drie onderwerpen aan bod:

  1. Welke lamp in het toilet aan het plafond?
  2. LED strip achter het toilet
  3. Verlichting in de toiletpot

1. Welke lamp in het toilet aan het plafond?

Een plafondlamp in het toilet kan even zoeken zijn. Want wat zoek je? Een standaard plafondlamp met een helder maar warm en vriendelijk licht? Of liever een traditionele bollamp? Dan is de keuze snel gemaakt. Maar zoek je naar een lamp die beter in je interieurstijl past, dan is het even iets verder zoeken.

Wist je dat we gemiddeld 80 uur per jaar doorbrengen op het toilet?

Heel wat uurtjes dus om je nieuwe lamp vanaf onder te bekijken. Daarnaast gaat een lamp in de toiletruimte in een gemiddeld huishouden 18x per dag aan en uit. Qua kwaliteit van je lamp ook iets om rekening mee te houden.

industriele plafondlamp met zwart draad en goudkleurige peer

Industriële plafondlamp

In een toiletruimte kies je het beste voor een lamp van een klein formaat die niet te laag hangt. Het is niet nodig dat het armatuur waterdicht is. Bevindt het toilet zich in de badkamer? Dan dien je hier wel rekening mee te houden. Dit industriele plafondlampje is een perfect geschikte plafondlamp in op het toilet. Hij is slechts 16 bij 22 cm en je plaatst er zelf eenvoudig een peertje in.

Chique plafondlamp

Deze chique plafondlamp uitvoering is verkrijgbaar in de kleuren zwart, brons, zilver en goud en heeft een doorsnede van slechts 25 cm. Doordat er maar liefst drie peertjes in te plaatsen zijn, kies je eenvoudig zelf je lichtsterkte. Wil je helder en goed licht? Neem dan een hoog aantal lumen.

2. LED strip achter het toilet

Sommige moderne toiletruimtes hebben een nis of een optie om ergens een led-strip achter te plaatsen. Je kunt kiezen voor een led-strip die automatisch aan gaat als de lichtknop bij binnenkomst aangezet wordt, of een led strip die te bedienen is met een extra bedieningspaneel of afstandsbediening.

Wil je graag verlichting slim aansturen, of heb je de optie om zelf protocollen en scènes in te stellen? Dan kies je het beste voor een Hue led-strip of een alternatief voor HUE.

Heb je geen dicht led-profiel waar de strip in geplaatst kan worden? Kies in dat geval voor een waterdichte led-strip. Waterdichte led-strips hebben een siliconen laag, waardoor het makkelijker is om de led-strip schoon te maken. Let er wel goed op dat je geen agressief schoonmaakmiddel gebruikt. De siliconen laag kan dan verkleuren waardoor lichtkleuren niet meer juist worden weergegeven.

Meer lezen over led-strips? LED strips kopen als een pro, zo doe je dat!

3. Verlichting in de toiletpot

Ja, je leest het goed. Ook IN de toiletpot kun je verlichting plaatsen. Niet de eerste plek waar je aan denkt om verlichting te plaatsen. Naast dat het er leuk uit ziet, kan het toch ook heel handig zijn voor mensen die niet goed kunnen mikken 😉. Daarnaast kan het ook heel handig zijn in een caravan of tent, waar je liever niet direct een grote lamp aan wilt zetten.

 

Toiletpotverlichting

Een toiletpot-lamp heeft een sensor. Zodra je in de buurt komt, wordt de toiletpot automatisch aangelicht. Daarnaast hebben de meeste toiletpot-lampen een instelling waarmee verschillende lichtkleuren gekozen kunnen worden.

Scroll naar boven