kerstverlichting buiten op batterij bij een houten huisje

De mooiste kerstverlichting voor buiten op batterij

Het wordt weer kouder en de dagen zijn korter. Voor je het weet is het weer kerst! En om je niet alleen binnen te laten genieten van de gezellige lichtjes, laten we je de mooiste kerstverlichting voor buiten op batterij zien die te koop zijn via bol.com.

Kerstverlichting voor buiten op batterij te koop via bol.com:
warme kerstverlichting voor buiten op batterij van luca

Luca Lighting kerstverlichting met 368 LED lampjes – L27,6 m – warm wit
Dit lichtsnoer uit de collectie van Luca Lighting bestaat uit 368 energiezuinige LED lampjes die een warm wit licht uitstralen. Snoer van 27,6 meter en een handige timer van 6 uur uit, 18 uur aan.

Lichtgordijn – 200x150cm – 160 Leds – warm wit – verschillende standen
LED lichtgordijn op batterijen: 100 / 120 of 160 lichtjes. Verkrijgbaar in warm wit of koud wit. Naast timerfunctie ook 9 lichtfuncties zoals dimmend, knipperend, fonkelend of continue.

Kerstverlichting twinkle op batterij – gekleurd 192 lampjes – 15 meter
Kerstverlichting voor buiten op batterij met 192 gekleurde lampjes, een lengte van bijna 15 meter en een zachte fonkel. Automatische timer met dagelijks 6 branduren.

6x Kerstverlichting voor buiten op batterij –  helder wit – 48 lampjes
Lichtsnoer van 4 meter lang met 48 lampjes en een 50 cm lang aanloopsnoer. De verlichting kan op 8 verschillende standen gezet worden, en heeft een uit/aan timer.

Warm witte ster Lichtjes – 8 standen – IP65 –
10 meter
Een snoer van 10 meter en 40 lichtjes in een stervorm. Deze warm witte snoer heeft 8 standen waaronder, twinkelen en constant aan. Daarnaast een IP65 waarde, dus waterdicht.

Lichtslang op batterij – 10 meter – warm wit
Lichtslang voor buiten op batterij met een lengte van 10 meter in het warm wit. 100 warm witte LED lampjes en 8 verschillende standen zoals twinkel, golf, glow en constant.

Set van 5 tuinpluggen 73×40 cm met 56LED warm wit
Helemaal hip in Amerika, deze zuurstokken. Leuk voor langs een tuinpad of oprit. De zuurstokken hebben warm witte ledjes, en kunnen ingesteld worden op 6 uur aan, 18 uur uit.

Glazen bal – 12cm – 19 lampjes – touw 95cm – met timer
Deze verlichte glazen bal is bevestigd aan een jute touw van 100cm en is een leuk object om bijvoorbeeld buiten aan de voordeur te bevestigen. Met handige timer: 8 uur aan, 16 uur uit.

Waarom kiezen voor batterij-aangedreven kerstverlichting?

Kerstverlichting voor buiten op batterij is een prima optie voor situaties waarin een stroomaansluiting niet in de buurt zit, of wanneer een kabel leggen gewoon geen optie is. Wist je dat kerstverlichting steeds energiezuiniger wordt? Dat ligt niet alleen aan de overgang van traditioneel naar LED, maar de ontwikkeling binnen de energiezuinigheid van LED verlichting wordt steeds beter.

Daarom wordt het ook steeds makkelijker om kerstverlichting voor buiten op batterij te gebruiken. Zeker buiten waar een stroomaansluiting niet altijd haalbaar is en de kerstverlichting lang brandt. Batterijen hoeven namelijk niet meer zo vaak verwisselt te worden als vroeger.

Soorten batterij-aangedreven kerstverlichting voor buiten

Er zijn verschillende buiten kerstverlichting op batterij beschikbaar. Ga je voor het verlichten van een boom? Dan is een lichtsnoer zo gevonden. Hieronder geven we je enkele ideeën wat je buiten kunt laten branden op batterij.

De voordelen van LED kerstverlichting op batterij

Zoals hierboven beschreven, is kerstverlichting in de laatste jaren steeds energiezuiniger geworden. Niet alleen de verandering van traditionele verlichting naar LED kerstverlichting, maar ook LED wordt door gebruik van andere materialen, steeds energiezuiniger.

Daarnaast heeft kerstverlichting op batterij met name buiten een grote voorsprong op kerstverlichting wat wel een stroompunt nodig heeft. Je hoeft namelijk geen rekening te houden met de posities van je verlichting, geen raampje open te laten om een stroomsnoer naar binnen te leiden en is er geen last van struikelgevaar.

Tips voor het kiezen van de juiste kerstverlichting

Ga eerst na welke stijl je wilt creëren. Klassieke warm witte kerstverlichting geven je (voor)tuin een tijdloze uitstraling, terwijl RGB of gekleurde verlichting een vrolijke sfeer kunnen geven. Kies daarnaast voor gebruik buiten voor een IP waarde van minimaal IP44, maar het liefst hoger. Zo zorg je ervoor dat de verlichting die je gebruikt bestand is tegen alle weersinvloeden.

Alles over LED heeft in dit artikel de mooiste kerstverlichting voor buiten op batterij geselecteerd op o.a. een IP waarde van minimaal IP44, dus je kunt uit gaan van geschikte verlichting voor buiten.

Installatie en veiligheidstips

Het voordeel van verlichting op batterij, is dat je geen kans hebt op kortsluiting of onveilige situaties. Wel is het aan te raden om de verlichting zo te bevestigen, dat het batterijreservoir binnen handbereik is. Zo hoef je niet met ladders in het donker aan de slag te gaan.

Tip: heeft je verlichting een IP waarde van IP44? Overweeg dan om het batterijgedeelte onder een overkapping, vensterbank of kozijn te bevestigen. De kans op binnendruppelen is dan het kleinst en kun je lang van je kerstverlichting genieten.

Geen optie tot het verbergen van het batterijgedeelte? Kies dan voor kerstverlichting met op batterij bij buitengebruik voor IP65. Zo weet je zeker dat je jaren lang kunt genieten van je verlichting.

Creatieve Ideeën voor het decoreren van je tuin met kerstverlichting

Creëer een magische sfeer door lichtslingers langs relingen van je balkon te draperen. Nog leuker als je een veranda hebt! Zowel lichtslingers als lichtsnoeren kunnen mooi om bomen of plantenbakken gewikkeld worden.

Gebruik je lantaarns in de zomer? Ook een leuk idee om hier tijdens de kerstperiode lichtjes in te doen i.p.v. kaarsen! Zet ze bijvoorbeeld langs je tuinpad of oprit, en je hebt direct een sprookjesachtige sfeer.
Daarnaast zijn er opties tot stilstaande – of knipperende verlichting en witte, warm witte of gekleurde verlichting. Kies altijd vanuit eigen smaak!

Onderhoud en opslag van kerstverlichting op batterij bij buitengebruik

Het is altijd weer jammer wanneer het lichtjesseizoen weer over is, maar toch komt ook hier een eind aan! Ga je de kerstverlichting opbergen? Zorg dat je batterijen altijd uit je kerstverlichting haalt. Zo voorkom je dat batterijen gaan lekken en je verlichting verpesten.

Verlichting op batterijen dat buiten heeft gehangen, kun je het beste eerst schoonmaken. Wanneer je snoer of andere verlichting een jaar opgeborgen heeft gelegen, is vuil niet meer zo makkelijk te verwijderen.

Populaire merken kerstverlichting voor buiten op batterij

Op bol.com zijn er verschillende merken te vinden. Zoek je een normaal snoer? Dan heeft Luca een goed aanbod. Ga je voor slimme kerstverlichting? Overweeg dan Philips HUE.

Welk merk je ook kiest, ga voor kerstverlichting buiten op batterij altijd voor minimaal IP44. Zo voorkom je dat water kan binnendringen en kan jij langer genieten van je kerstverlichting buiten.

Kerstverlichting in alle seizoenen

Liever het gehele jaar kunnen genieten van kerstverlichting? Dan zijn er genoeg soorten verlichting om te gebruiken. Wat denk je van prikkabel verlichting? Deze zijn in de zomer te gebruiken als feestverlichting of voor sprookjesachtige vibe in je tuin. Tijdens de kerstperiode is prikkabel ook perfect te gebruiken om een (kerst)boom te decoreren.

Daarnaast zijn lantaarns gevuld met een lichtsnoer zowel tijdens de kerst als in de zomer een leuk idee. Zet ze langs een pad of oprit en een fijn sfeertje is zo gemaakt!

Een sprookjesbruiloft kan ook niet zonder kleine lampjes. Lichtgordijnen op batterij zijn ideaal voor het creëren van grote lichtgordijnen achter het altaar of langs de zijwanden van de feestzaal.

Scroll naar boven