zwarte design lamp hangend in een lege ruimte

Design hanglamp (6x): de budget editie

In deze blog nemen we je mee naar 6x een betaalbare en budgetvriendelijke design hanglamp en beschrijven we welke lamp geschikt is boven een specifieke tafel. Kijk je mee?

Wist je dat je met een hanglamp de sfeer bepaalt in een woonkamer? Denk maar eens aan een woonkamer zonder lampen aan het plafond. Saai hè? Hanglampen maken de ruimte af. Of je nu gaat voor een moderne of chique variant, een design variant is altijd net even anders dan een standaard hanglamp.

6x budgetvriendelijke design hanglampen

design hanglamp met 7 melkglazen bollen

Een design hanglamp met maar liefst zeven lichtpunten. De lengte van deze Tasha hanglamp is 115 cm en heeft voor het stevige materiaal en chique uitstraling een zeer budgetvriendelijke prijs.

Door de combinatie van goud geverfd ijzer en stevig melkglas, heeft deze hanglamp ook een tijdsloze uitstraling. Perfect voor boven een lange eettafel of kookeiland.

Fine Asianliving Bamboe Hanglamp Kyra

De bamboe Hanglamp Kyra van Asianliving is een prachtige handgemaakte lamp. Bamboe is een flexibel en sterk materiaal en geeft het interieur een natuurlijke uitstraling.

Ideaal voor boven een lange eettafel (hang er twee naast elkaar) of een ronde eettafel. Doordat de lamp aan de onderkant en geeft een zeer mooi lichteffect. Een mooie bamboe lampenkap, maar dan een designvariant.

GOOD&MOJO Hanglamp Algarve met bakstenen muur op achtergrond

Deze hanglamp van kurk heeft een kap met een diameter van 40 cm. De uitstraling van de lamp past perfect in een modern en Scandinavisch interieur.

Het kurk komt uit de kurkeikenbossen uit de Algarve, waar het ook duurzaam gewonnen wordt. Een tijdloos model die goed tot zijn recht komt boven een ronde eet- of salontafel. Ook boven lange eettafels of een bar kunnen meerdere exemplaren naast elkaar hangen.

design hanglamp smokey glas boven ovale eettafel

De HeyHeaven® industriële hanglamp heeft een smokey grijs design en is naast verstelbaar in hoogte, verkrijgbaar in drie verschillende uniek gevormde glazen bollen.

Leuk detail: deze design hanglamp is een ontwerp van eigen bodem! Het model komt goed tot zijn recht boven ronde eettafels of een salontafel.

design hanglamp koper met drie bollen

Deze hanglamp is niet alleen mooi om te zien, maar ook in hoogte verstelbaar. Daarnaast geven de transparante bollen een mooi, gezellig licht.

De lamp is verstelbaar tot een lengte van 70 cm en verkrijgbaar in o.a. koper, zilver, grijs, goud en amber. Daarnaast is het aantal bollen te kiezen van 1 t/m 4 stuks. Het model komt vooral boven ronde eettafels goed tot zijn recht.

hanglamp alara met witte achtergrond

Door de doorsnede van maar liefst 70 cm kan deze zwarte design hanglamp zowel boven een rechte als ronde eettafel toegepast worden.

Kies voor een ronde peer met goudglas voor een mooie afwerking. Doordat het armatuur uit spaken bestaat, geven de ze een prachtig effect op het plafond en wanden.

Wat is eigenlijk een design hanglamp?

Een design hanglamp is een armatuur wat ontworpen is vanuit zowel functioneel als esthetisch oogpunt. Anders gezegd: een design hanglamp is niet zomaar een lamp die je ophangt omdat er licht nodig is. Je hangt hem op omdat je de uitstraling van de woonkamer wil versterken.

De hanglampen zijn een creatief ontwerp en kenmerken zich door een unieke vormgeving of opvallende materialen. Daarnaast kan de lamp o.a. een moderne, klassieke, chique, Scandinavische of minimalistische uitstraling hebben.

Design hanglamp toepassingen

Een design hanglamp in je huiskamer hang je het beste boven een eettafel, bar, kookeiland of salontafel. Kies voor een rond, vierkant of lang model afhankelijk van waar de lamp komt te hangen.

Lange eettafel

Kies bij een lange eettafel voor een langwerpige hanglamp of voor twee kleinere exemplaren naast elkaar. Heb je een kleinere ruimte? Kies dan voor een hanglamp van glas of rookglas. Op die manier blokkeer je de ruimte niet.

Bij een grote ruimte mogen hanglampen juist wel de ruimte blokkeren. Grote objecten in de lucht geven het idee van opsplitsingen in een ruimte en daarnaast zorgen ze voor een goede akoestiek.

Ronde eettafel

Kies bij een ronde eettafel voor een ronde hanglamp. Ook hier geldt; heb je een kleine ruimte? Kies dan voor een exemplaar in glas of rookglas. Ook kan het bij een ronde eettafel mooi zijn om meerdere kleine bollen of kapjes op verschillende hoogtes te hangen.

Bar

Een bar is meestal rechthoekig. Daarom kan het mooi zijn om juist hanglampen met rondingen toe te passen. Heb je een bar van minimaal 150 cm lang? Pas dan minimaal twee hanglampen toe. Geen twee lichtpunten? Kies dan voor een optie waarbij je geen kabelgoot hoeft toe te passen. Bijvoorbeeld deze richtbare pendelarmatuur met twee lichtpunten.

Kookeiland

Wil je een design hanglamp toepassen boven een kookeiland? Kookeilanden zijn meestal lang en rechthoekig. Ga hier dan ook voor minimaal twee lichtpunten of meerdere lampen vanuit één lichtpunt. Vanuit de keuken is het vaak wel gewenst om richting de eettafel of woonkamer te kunnen kijken. Kies daarom voor minimalistische exemplaren zoals deze messing/witte bollamp.

Salontafel

Boven de salontafel kan het een goed idee zijn om een hanglamp toe te passen. Heb je veel ruimte? Kies dan voor een groot exemplaar zoals deze Moooi Random Light ll alternatief. Weinig ruimte? Ga dan voor een eenvoudige hanglamp of een exemplaar van (rook) glas.

Design hanglampen zijn door het creatieve ontwerp en design vaak duur in aanschaf. We hopen dat we je met dit artikel ook laten zien dat een design hanglamp niet duur hoeft te zijn!

Niet op zoek naar een hanglamp? Bekijk dan eens het artikel over de moderne vloerlamp: het geheim van sfeer in huis

Scroll naar boven