bronzen booglamp van zuiver. Het is een moderne vloerlamp.

Moderne vloerlamp: het geheim van sfeer in huis

Een moderne vloerlamp is de perfecte manier om je huiskamer te verlichten én om tegelijkertijd een modern en sfeervol element toe te voegen. Er zijn verschillende soorten vloerlampen, zoals booglampen, hoeklampen of tripod-lampen. In deze blog gaan we dieper in op de verschillende soorten en stijlen van de moderne vloerlamp en hoe je ze kunt integreren in een interieur.

Moderne vloerlamp 1: de booglamp

koperkleurige booglamp boven een eettafel

De booglamp is de meest iconische variant van alle stijlen moderne vloerlampen. Ze hebben een slanke gebogen arm die zich uitstrekt over de ruimte en de lampenkap aan het uiteinde laat hangen. booglampen zijn een goede keuze voor het creëren van een statement in een kamer, helemaal wanneer je een hoog plafond hebt. De gebogen arm zorgt voor een dramatisch effect en maakt het mogelijk om de lamp naar elke hoek van de kamer te richten. Booglampen zijn ook heel praktisch, omdat ze niet veel ruimte innemen. Ze zijn een hele goede optie als je weinig vloerruimte hebt, maar toch een opvallend lichtaccent wilt toevoegen aan jouw interieur. Als je op zoek bent naar een booglamp, zijn er veel verschillende ontwerpen om uit te kiezen, van minimalistisch, 60’s vibe tot meer decoratieve en uitbundige modellen.

Moderne vloerlamp 2: de tripod-lamp

Een andere stijl van een moderne vloerlamp is de tripod lamp. Deze lamp heeft een driepotig onderstel, dat een stevige basis biedt voor een lampenkap. Tripod-lampen zijn er in veel verschillende uitvoeringen, van slanke en minimalistische modellen tot meer robuuste en opvallende ontwerpen. Een van de grootste voordelen van een tripod-lamp is de stabiliteit. Het driepotige ontwerp zorgt voor een stevige basis, waardoor de lamp niet zo gemakkelijk omvalt als bijvoorbeeld een booglamp. Dit maakt de tripod-lamp een goede keuze voor rondrennende huisdieren en kinderen.

Bovendien zijn tripod lampen heel veelzijdig. Het driepotige onderstel kan worden gemaakt van verschillende materialen, waaronder hout, metaal en zelfs glas. Het ontwerp van de lampenkap kan ook variëren, van strakke, moderne stijlen tot meer traditionele en klassieke uitvoeringen.

Moderne vloerlamp 3: torchiere-lamp

Torchiere-lampen hebben een lange steel die omhoog loopt tot aan de lampenkap. Deze soort vloerlamp is een tijdloos ontwerp doordat de steel slank en elegant is en in elk interieur past. Net als het heldere en gerichte licht wat de vloerlamp geeft.

torchiere-lampen zijn vaak voorzien van een glazen of metalen lampenkap die het licht omhoog richt, waardoor de kamer wordt gevuld met helder, diffuus licht. Een modernere uitvoering van deze variant is de torchiere met gecombineerd met een lampenkap of richtbare spots.

Moderne vloerlamp 4: de uplighter

Uplighters zijn vloerlampen die naar boven schijnen en indirect licht bieden. Ze zijn vaak ontworpen met een lampenkap of diffuser om het licht te verzachten. Deze variant van de moderne vloerlamp is een hele goede keuze voor sfeerverlichting in een woonkamer of slaapkamer.

Zeker wanneer je een gezellige sfeer wilt creëren zonder te veel direct licht. Omdat we in dit artikel moderne vloerlampen bespreken, willen we je dit design exemplaar zeker niet onthouden!

Moderne vloerlamp 5: de RGB hoeklamp

Een RGB hoeklamp is een hele nieuwe manier van het toevoegen van een levendige sfeer aan een woonkamer of slaapkamer.

RGB, ofwel rood-groen-blauw, zijn de drie basiskleuren die samen meer dan 40.000 kleuren kunnen creëren! Hierdoor kun je met deze moderne vloerlamp op een vrij eenvoudige manier elk gewenste sfeer geven aan een ruimte.

Een RGB hoeklamp is door zijn formaat en vorm een praktische lamp. Vooral wanneer je weinig ruimte hebt, maar wel een vloerlamp wilt plaatsen, is de hoeklamp een uitkomst. Naast praktisch heeft de lamp ook een grote esthetische toevoeging. D.m.v. het aanpassen van de kleuren kun je de ruimte elke gewenste sfeer meegeven.

Daarnaast kunnen de meeste RGB hoeklampen aangestuurd worden door een smartphone of tablet, zodat je het bedienen gewoon vanuit je luie stoel kunt doen!

Moderne vloerlamp toepassingen

Een moderne vloerlamp is de perfecte manier om een stijlvolle en functionele touch aan je interieur toe te voegen. Ze voegen niet alleen iets toe, maar bieden ook veel praktische voordelen. Hieronder beschrijven we enkele toepassingen van moderne vloerlampen.

Verlichting van de ruimte

Een moderne vloerlamp is een hele goede manier om een ruimte te verlichten. Of je nu op zoek bent naar helder, wit licht om te lezen of om een gezellige sfeer te creëren, er is altijd wel een vloerlamp die aan je wensen kan voldoen.

Accentverlichting

Een moderne vloerlamp werkt ook perfect als accentverlichting. De lamp kan worden gebruikt om bepaalde delen van een kamer te verlichten, zoals een schilderij aan de muur, een grote plant in een hoek, of een kunstelement wat ergens op staat. Door de juiste positie van de lamp te kiezen, of de lamp te richten, kun je een bepaald gebied of object letterlijk in de spotlight zetten.

Decoratief element

Moderne vloerlampen zijn niet alleen functioneel, maar dienen ook als decoratief element. Denk eens aan een booglamp met een 60’s look, of een hoeklamp waar een zelfgekozen kleur licht uit straalt. Wat vind je van deze vloerlamp? Een boomstam met lichtbulbs! Een statement maak je zeker!

Lezen en studeren

Een moderne vloerlamp is ook een perfecte lamp als het gaat om lezen of studeren. Plaats de lamp naast een bank of stoel en je hebt een perfect lees en studeer licht. Er bestaan ook vloerlampen met extra leeslamp. Deze zijn vaak te richten naar een bepaalde hoek, waardoor je altijd direct leeslicht hebt.

Kortom, een moderne vloerlamp is een perfecte manier om een stijlvolle en functionele touch aan je interieur toe te voegen. Of je nu op zoek bent naar een lamp om een ruimte te verlichten, accentverlichting toe te voegen, een decoratief statement te maken, of speciaal om te lezen of studeren, met een vloerlamp kun je alle kanten op!

Scroll naar boven