een huis met een breed pad en buitenlampen die licht geven

5X buitenlamp met sensor voor veiligheid om het huis

Buitenlamp met sensor voor bewegingsdetectie

Wanneer je en buitenlamp met sensor voor bewegingsdetectie wilt aanschaffen is het belangrijk te kijken naar een aantal functies. Met name naar de sensorfuncties, waterdichtheid en aansluiting.

 • Instellen op tijd: Hoelang een lamp na detectie blijft branden
 • Instellen op lux: Bij hoeveel schemer moet een lamp aanspringen na detectie?
 • Sensor draaien naar een hoek: kan handig zijn in een situatie wanneer je niet veel ruimte hebt om een buitenlamp met sensor op te hangen, maar de detectieruimte wel belangrijk is. Of er regelmatig katten in de tuin lopen, en er 30 cm vanaf de grond niet gedetecteerd mag worden.
 • Blijven branden of niet: sommige lampen met bewegingssensor hebben de functie dat de lamp altijd zwak brand, en het bij beweging feller gaat branden
 • Zonne energie: Is de lamp aan te sluiten op 230V of heeft de lamp een solar paneel?
 • IP waarde: Kies voor een lamp die in de regen hangt voor IP65 over hoger. Veel buitenlampen zijn IP44, maar alleen geschikt om onder een overkapping te hangen.
 • PIR of HF sensor? De meeste sensoren zijn PIR (infrarood), maar er bestaat ook HF. Deze detecteert ook door glas heen. HF kan voor sommige situaties handig zijn, maar voor een tuin meestal niet. De PIR sensor wordt ook wel ‘motion sensor’ genoemd.
 • Dag/nacht sensor: Sommige lampen met bewegingssensor hebben ook een dag/nacht sensor.

Allesoverled zocht buitenlampen met bewegingsdetectie voor je uit!

Buitenlamp met sensor voor dag/nacht detectie

Een buitenlamp met sensor gaat aan wanneer het donker wordt. Dit kan in vele gevallen een voordeel hebben. Bijvoorbeeld wanneer je er niet altijd aan denkt om een lamp aan te zetten in de avond, of wanneer je niet thuis bent en toch een lamp aan wilt hebben. Buitenlampen met een dag/nacht sensor kunnen verschillende functies hebben.

 • Instellen op lux: Bij hoeveel schemer moet de lamp branden?
 • Zonne energie: Is de lamp aan te sluiten op 230V of heeft de lamp een solar paneel?
 • IP waarde: Kies voor een lamp die in de regen hangt voor IP65 over hoger. Veel buitenlampen zijn IP44, maar alleen geschikt om onder een overkapping te hangen.
 • Bewegingssensor: Sommige lampen met een sensor met dag/nacht sensor, hebben ook een sensor voor bewegingsdetectie.

Allesoverled zocht lampen met dag/nacht sensor voor je uit!

Een lichtplan in je tuin

Een lichtplan voor binnen heb je vast al eens van gehoord, maar wist je dat een lichtplan voor je tuin ook veel voordelen kan geven aan je tuin? Een goed lichtplan geeft inzicht in welke verlichting je aan moet schaffen waardoor er niet overal verschillende lampen en lichtkleuren terugkomen die in de loop van de jaren zijn aangeschaft.

Zet je tuin op papier

Je tuin op papier zetten is de eerste stap. Dit kan gewoon op een kladblok, of als je het wat professioneler wil aanpakken, kun je een programma als Sketch-up gebruiken, of een andere (gratis) tool. Geef hierop aan waar je terras is, waar bomen staan, perkjes, en/of struiken. Teken ook je schutting erop in, want het kan soms ook leuk zijn om verlichting op je schutting te monteren. Als laatste kijk je waar donkere hoeken zijn. Deze hoeken zijn zeer geschikt voor een buitenlamp met sensor.

Wat wil je aanlichten?

Bij het bepalen van aanlichtplekken bedenk dan als eerste dat het gaat om diepte creëren. Vooral in de wat kleinere tuinen, kan het goed zijn om diepte te creëren voor een groots effect. Heb je bijvoorbeeld een tuin van 12 meter lang? Kies dan in het midden of op 2/3 van de tuin voor een onderbreking met een spot op een struik, een LED strip onder een terrasrand, of een wandspot op de schutting.

Bepaal je lichtkleur en stijl

In de tuin gaat het meestal om sfeer. s ‘Avonds nog even lekker buiten zitten met een boekje, of met vrienden rondom de buitentafel. Voor ledverlichting geldt; Hoe warmer de lichtkleur, hoe meer sfeer. Kies daarom voor je tuin tussen de 2200K en 3000K. Daarnaast is het goed een stijl te kiezen. Bijvoorbeeld modern, en kies voor een kleur van de armaturen. Zwart of grijs.

Buitenlamp met sensor toevoegen

Bepaal ook waar de buitenlamp met sensor moet hangen. Heb je bijvoorbeeld een achterom? Plaats de lamp dan in deze hoek, zodat wanneer jij (of een ongewenste gast) de tuin in komt, je altijd een verlichtte tuin hebt. Ook kan het een goed idee zijn om een buitenlamp met sensor te plaatsen bij de achterdeur of voordeur. Handig wanneer je je sleutels zoekt, of een ongewenste gast in het licht wilt zetten.

Overzicht buitenlamp met sensor

Kom je er even niet uit? Wellicht helpt dit overzicht
Scroll naar boven