donkere keuken met led strips en trimless spots

Trimless spots: het armatuur voor écht ieder interieur

Trimless spots toepassen in je interieur? Je ziet ze steeds vaker. Die strakke spots die mooi weggewerkt zijn in een vers gestucte plafond. Wij zijn ook fan! Hoe wij ze het liefst zien? Het maakt niet uit. Ieder interieur, van modern tot chique en traditioneel… Het past! Maar heel stiekem hebben wij toch een voorliefde voor een zwart exemplaar, niet te groot en waar je zelf een lichtbron naar keuze kan plaatsen.

Trimless spots interieur ideeën

Trimless spots zijn modern vormgegeven armaturen die in veel verschillende interieurs kunnen worden toegepast. Dankzij het ontbreken van een zichtbare rand, en de zwevende ruimte tussen armatuur en lichtbron, zijn ze onopvallend en toch stijlvol.

Voorbeelden van interieurs waar trimless spots zijn toegepast

  • Moderne interieurs: De spots passen perfect bij moderne interieurs met een minimalistische uitstraling. Zo kunnen ze toegepast worden in een woonkamer, keuken of slaapkamer.
  • Chique interieurs: Een chique modern interieur? De spots zijn perfect bij een strakke donkere keuken of bij stalen deuren en kozijnen.
  • Traditionele interieurs: Ook in traditionele interieurs kunnen de spots een elegant en tijdloos element toevoegen. Mede doordat ze niet opvallen, is de spot zeer geschikt.
  • Commerciële interieurs: De spots zijn ook geschikt voor commerciële interieurs, zoals kantoren, winkels en restaurants. Denk aan een lange gang, garderobe of als algemene verlichting die een elegante indruk moet maken.

Waar de spots ook worden toegepast, ze hebben altijd een elegante en moderne uitstraling. Zeker als ze verwerkt zitten in een glad gestucte plafond. Wist je dat ze daarnaast ook toegepast kunnen worden mét rand? Hieronder vertellen we je er meer over.

Trimless spots in gestucte plafond of niet?

Verreweg de meest gekozen optie, zijn trimless spots verwerkt in een gestucte plafond. Je ziet geen randen, enkel een plafond. De spot zit er tenslotte geheel in gestuukt. Maar wist je dat er ook trimless spots zijn met een rand? Deze varianten zijn ideaal voor als je geen strak plafond hebt, of als je ze wilt toepassen in een bestaand interieur. Je plaatst de spot dan met klemveren boven het plafond. De extra rand dekt vervolgens de minder mooie randen van het inbouwgat af.

Trimless spots opbouw

witte opbouw trimless spots

Naast inbouw ‘gestucte’ en inbouw ‘met rand’ trimless spots, bestaan ze ook in ‘opbouw’. Deze spots hebben hetzelfde principe als inbouw. Ze hebben “zwevende” lichtbronnen, maar i.p.v. dat ze ingebouwd worden, hebben ze een opbouwbak. Vaak zwarte of witte vierkante, of rechthoekige bakken met één of twee lichtbronnen.

Hoe verwerk je ze in een plafond?

Trimless spots worden meestal geleverd met een stucframe. Dit frame lijkt op een roostertje. Het roostertje zit vastgeschroefd aan het armatuur. Meestal werkt het zo dat het roostertje los van het armatuur in het plafond gestuukt kan worden. Nadat het plafond droog is, kan het armatuur erin geschroefd worden. Check dit altijd wel bij de verkoper, dit kan per trimless spot verschillen.

Voordelen van Trimless spots

Nu je weet waarom wij fan zijn van deze mooie spots, willen we je ook de extra voordelen laten zien. Ze zijn namelijk niet alleen super elegant in je plafond, maar ook functioneel.

  • Eenheid: Door de afwezigheid van een spotrand, creëer je een gevoel van rust in een ruimte
  • Minimalistisch: Wanneer je niet de nadruk wilt leggen op verlichting, zijn de trimless spots een goede optie
  • Veelzijdig: Wanneer je een spot aanschaft die ook richtbaar is, kunnen ze ook schilderijen of een kast uitlichten. Wanneer je voor een dubbele trimless spot gaat, kun je ze ook onafhankelijk van elkaar richten.
  • Energiezuinig: De spots worden meestal ‘leeg’ geleverd, maar hebben wel een GU10 aansluiting. Het voordeel hiervan is dat je zelf de spot kunt kiezen, en dus de wattage led lamp en hoe energiezuinig deze is.
  • Duurzaamheid: Omdat trimless spots over het algemeen geleverd worden zonder vaste lichtbron, kun je de lichtbron altijd wisselen wanneer de oude stuk gaat. Het hele armatuur vernieuwen hoeft niet.

Nog niet overtuigd?

Misschien kunnen deze trimless spots je dan overhalen. Een strak, zwart design, voordelige prijs/kwaliteit verhouding én morgen in huis!

Scroll naar boven