keuken met hue led strips onder keukenkastjes

Hue LED strips: verlichting dat met je meegroeit

Het gebruik van Hue led strips is een populaire manier om je huis te verlichten. Het assortiment bestaat uit een aantal led strips geschikt voor zowel functionele- als sfeerverlichting. In dit artikel beschrijven we de populairste Philips Hue led strips en welke rol ze kunnen spelen in je huis.

De populairste Hue Led strips

 1. Philips Hue Lightstrip Plus: De meest standaard led strip uit het assortiment van Philips. Hij doet alles wat je verwacht van een led strip. Buigzaam, flexibel, 16 miljoen kleuren en 50.000 wittinten. Je bedient de strip met de Hue app, waarmee je de strip kunt in- en uitschakelen of dimmen. Wil je nog meer mogelijkheden? Koppel de strip dan aan de Hue Bridge (exclusief).
 2. Philips Hue Lightstrip Outdoor: Hue lightstrip outdoor is geschikt voor je tuin of gevel en wordt geleverd inclusief ophangklemmetjes, voedingsunit en stekker. De outdoor strip is dus echt een plug&play strip. Met een Hue bridge via Hue app in 16 miljoen kleuren te bedienen. De strips is geschikt voor direct en indirect licht.
 3. Philips Hue Play Gradient: Wil je echt een next-level kijkervaring met surroundverlichting? Met de Hue Play Gradient laat je de hele wand achter je tv meekleuren met wat er gebeurt op je scherm. De rijke kleuren vloeien tegelijk met elkaar en zorgen voor een ongekend intense ervaring.
 4. Philips Hue Lightstrip basis set: De Basis set V4 bestaat uit een 2 meter flexibele led strip met 16 miljoen kleuren en 50.000 wittinten, koppelstukjes, aansluitsnoer, stekker en een verlengstuk. Je bedient de met de Hue app, waarmee je de verlichting kunt in- en uitschakelen of dimmen. Wil je nog meer mogelijkheden? Koppel de strip dan aan de Hue Bridge (exclusief).
 5. Philips Hue Lightstrip Extension: Een basisset in je bezit, maar een stukje verlengen? De strip is 1 meter lang en eenvoudig aan de basisset te koppelen (inclusief koppelstukje). De strip is geschikt voor de lightstrip plus vanaf versie 4.

Hue led strips mogelijkheden

vrouwenhanden die de hue app bedienen op een smartphone

Een goed voorbeeld hoe Hue led strips met je mee kunnen groeien, zijn de mogelijkheden die Hue bieden. Met de Hue app kun je zelf de led-strips naar wens bedienen én instellen. Hieronder beschrijven we een aantal mogelijkheden wat Hue voor jou kan doen (afhankelijk van het soort led strip).

 • Kleur: Een RGB Hue led strip is in te stellen op kleur. Via de app is een kleur aan te passen naar activiteit. Een sfeervolle kleur tijdens een filmavond, of een warme tint tijdens een diner
 • Dimmen: Hue is zowel via de app als een Hue dimmer te dimmen
 • Scenes: verschillende situaties, vragen diverse instellingen. Zo is in te stellen dat de led strips in de ochtend bij het wakker worden, langzaam gaat branden. Of ‘s avonds op een bepaald tijdstip uitschakelt. Daarnaast kun je kiezen uit vele standaard scenes. Net wat jij prettig vindt!
 • Timer: Hue kan een zichzelf aan en uitschakelen op een gewenst tijdstip. Handig tijdens vakanties of donkere dagen. Ook een zeer goede manier van energie besparen!

Hoe werkt Hue?

Philips Hue-verlichting maakt gebruik van Zigbee, een draadloze communicatiestandaard waardoor verlichting en de Hue bridge eenvoudig met elkaar kunnen communiceren.

Bridge

De bridge is het hart van het Philips Hue-systeem. Het is een klein rond kastje dat je aansluit op je netwerk via een Ethernet-kabel. De Bridge regelt de aansluiting van je verlichting op het internet, zodat je de verlichting ook daadwerkelijk kunt bedienen met je Hue smartphone app. Een bridge kan communiceren met maximaal 50 Hue led strips en overige Hue verlichting.

De Hue led strips werken prima zonder een Hue bridge, maar mocht je gebruik willen maken van alle mooie functies, zoals het instellen van scenes, dan is een bridge aan te raden.

Heb je ook andere smart-home producten in huis? Philips Hue komt binnenkort met een update! Na de update kan je bridge V2 (of een oudere versie die in verbinding staat met V2) via ‘Matter’ communiceren met al je andere smart-home producten. Ook is het straks makkelijker om direct te communiceren met o.a Amazon Alexa en Google home.

App

De Philips Hue-app is gratis te downloaden voor smartphones en tablets en is beschikbaar voor zowel iOS als Android. Met de app kun je de Hue led strips (of andere Hue verlichting uiteraard) bedienen, of tijdschema’s en scenes instellen.

Stembediening

Hue is ook compatibel met verschillende slimme thuisassistenten zoals Amazon Alexa of Google Assistant. Hierdoor is Hue ook met je stem te bedienen.

Hue LED strips en Zigbee

Hue maakt gebruik van Zigbee. Een efficiënt en veilig communicatieprotocol dat speciaal is ontworpen voor slimme huisapparaten.

Hue LED strips toepassingen

Hue led strips zijn een veelzijdig verlichtingsproduct dat geschikt is voor heel veel toepassingen. Binnenshuis, buitenshuis en in commerciële ruimtes bijvoorbeeld. Met led-strips kun je op een efficiënte of een creatieve manier verlichten. Of het nu gaat om sfeerverlichting, accentverlichting, taakverlichting of decoratieve verlichting.

Keukenkastjes

Een populaire toepassing van Philips Hue led strips is het plaatsen van een strips onder een keukenkastje. Hiermee creëer je een aangename sfeer, maar kan het ook een functionele toepassing zijn voor wanneer je goed werklicht nodig hebt. Daarnaast zijn led strips ook geschikt om i.c.m. een profiel te verwerken in een plank, of in een kastje met een glazen deur.

eiken keuken met paarse led strips onder de keukenkastjes

Achter de TV

tv scherm met erachter een oranje hue led strip

Led-strips zijn een super geschikt product om achter een tv te plaatsen. Zo kan de Hue Gradiant led strip meekleuren met het beeld op je TV. Ook kunnen er led strips achter een TV kast geplaatst worden, zonder dat ze meekleuren met het TV beeld. Zo creëer je een sfeer die naar situatie of sfeer aan te passen is.

Hue LED strips verwerkt in een armatuur

Met Hue led strips zijn er hele mooie armaturen te creëren. Wat denk je van een houten balk met een led-strip profiel? Juist de strips van Hue zijn hier geschikt voor. Bijvoorbeeld boven een eettafel, waar het fijn is om tijdens een diner het licht zacht te laten branden. Of wanneer het nodig is om als (fel wit) werklicht te laten branden.

Trap

Weleens een trap gezien waar een randje met licht in verwerkt is? Meestal worden hier led-strip profielen voor gebruikt. Ook is het een mooie oplossing om led-strips juist onder traptreden te verwerken. Met Hue creëer je prachtige lichtscenes én een nieuw uiterlijk van je trap!

Tuin

Tot slot, LED-strips kunnen ook worden gebruikt voor verlichting buitenshuis, zoals verlichting van een terras of tuinpad. Hierdoor kunt u ook ’s nachts van uw tuin genieten en veilig naar huis lopen.

Energie besparen met Hue LED strips

Wist je dat je met Hue led strips energie kunt besparen als je ze vergelijkt met een standaard niet-dimbare led strip? Dat is om de eenvoudige reden dat wanneer je licht dimt, je ook minder energie verbruikt. Bijvoorbeeld wanneer je een Hue strip 70% dimt, verbruik je ongeveer 50% minder energie. Goede reden om een Hue strip aan te schaffen toch?

 • Wist je dat je ook energie bespaart door een kleur in te stellen i.p.v. wit? Je verbruikt tot 79% minder energie met een diepe blauwe kleur dan gewoon wit.
 • Wist je dat er ook vooraf ingestelde energiebesparende scenes gekozen kunnen worden? Bijvoorbeeld de ‘Tokio’ of ‘Motown’. Deze scenes zijn vooral op basis van blauwe kleuren.

Nog een tip: Stel een scene in die gedurende de dag zich aan je bioritme aanpast. Dit betekent dat het licht feller in de ochtend brandt, en gedurende de dag warmer en minder intensief wordt. Dit is een directe win-win situatie aangezien je concentratie en bioritme gedurende de dag optimaal blijft én je energie bespaart door automatisch te dimmen = energie besparen.

Scroll naar boven