antraciete voordeur met een witte kubuslamp

De kubus lamp: een stijlvolle en praktische verlichtingsoptie

De kubus lamp is een moderne en trendy verlichtingsoptie die steeds populairder wordt in huizen en kantoren. Met zijn unieke vorm en verfijnde design, is de kubus lamp een stijlvolle aanvulling in elke ruimte. Maar de kubus lamp biedt meer dan alleen stijl; het is ook een praktische verlichtingsoptie. Door de stralingshoek die naar boven en onder schijnt, verlicht je zowel de vloer als het plafond.

Voordelen van de kubus lamp

  1. Stijlvol design: De kubus lamp heeft een strak en stijlvol design dat in elke ruimte opvalt. Het is een echte blikvanger en maakt een moderne statement in huis of op kantoor.
  2. Praktisch: De kubus lamp biedt gericht licht, naar zowel onder als boven, waardoor het een uitstekende verlichting optie is voor een hal of lange muren. Het is ook een goede keuze als nachtlampje.
  3. Verschillende uitvoeringen: De kubuslamp is er in verschillende uitvoeringen. Vaak in zwart of wit in een effen kleur, of met een gouden binnenkant. De meest populaire optie is een geheel zwarte uitvoering.
  4. Energiebesparend: Kubuslampen zijn uitgerust met led-verlichting en veel energiezuiniger dan traditionele verlichting. Ook is een kubus lamp verkrijgbaar met een vaste led, of een verwisselbare led. Met de laatste optie kun je zelf kiezen welke lamp je erin plaatst. Zo heb je zelf in de hand welke energielabel van lichtbron je kiest.

De beste kubus lamp

Als je op zoek bent naar een kubus lamp, is het belangrijk om enkele belangrijke factoren in overweging te nemen. Hieronder vind je tips om je te helpen de beste kubus lamp te kiezen:

  • Grootte: Zorg ervoor dat de kubus lamp de juiste afmeting heeft. De meest standaard versie heeft een afmeting van 10 x 10 x 10 cm, maar ze zijn er ook in groter, kleiner of platter.
  • Binnen of buiten: Waar ga je de kubus lamp hangen? Wordt de lamp binnen toegepast, dan volstaat een IP waarde van IP20. Ga je de kubus echter buiten hangen, bijvoorbeeld tegen de gevel of aan een schutting, kies dan voor IP waarde IP65.
  • Prijs: Kubuslampen zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Het grote verschil zit in de kwaliteit van het aluminium, de kwaliteit van de LED en of de lichtbundels van de lamp onafhankelijk van elkaar zijn in te stellen of niet. Bij een vaste lichtbundel, schijnt de lamp altijd in een vaste hoek naar beneden en naar boven.

De kubus lamp toepassen

De kubus lamp is geschikt voor heel veel toepassingen. Vooral als je op zoek bent naar moderne sfeer- of accentverlichting, dan is deze lamp ideaal voor jou!

Woonkamer

Een lange kale muur kan door de kubus lamp heel makkelijk onderbroken worden. Het lampje is klein van formaat, maar de lichtbundel die eruit komt zorgt voor een groots effect. Ook op een plek waar je normaal gesproken een schilderij zou hangen, kan de kubus een mooie toevoeging zijn.

Badkamer

De kubus lamp is een perfecte lamp voor op de badkamer (wel even op IP waarde IP65 letten)! Bijvoorbeeld naast je spiegel, boven je bad of op een muur waar een lampje niet zou misstaan.

Kantoor

Saaie lange muren op kantoor? Of een gang die wel een opfrisbeurtje kan gebruiken? De kubus-lamp is hier super geschikt voor! Mede doordat ze modern en strak zijn, geven ze weinig werk-afleiding en een zacht monotoon licht.

Tuin

De kubus is een prima lamp om ook buiten toe te passen. Denk bijvoorbeeld aan een gevel, garagemuur, tuinschutting of bij een veranda. Wel belangrijk is om naar de IP waarde te kijken. Hoe hoger de IP waarde, hoe beter. Kies voor je tuin minimaal IP44 (als ze beschut hangen) en minimaal IP65 als ze veel regenwater kunnen vangen. Meer lezen over buitenverlichting?

Conclusie

Onze conclusie is dat de kubus lamp super veelzijdig is en je ruimte direct omtoveren tot een sfeervol geheel. Of het nu gaat om je huis, tuin of kantoor. De kubus is een blijvertje!

Scroll naar boven